Lenzen bestellen

Het dragen van lenzen is een mooie oplossing om alles weer scherp te zien. Men kan ook kiezen voor een bril of om je ogen te laten laseren. Maar er zijn genoeg mensen die een bril niet mooi vinden of niet praktisch vinden en ooglaseren vinden ze ook geen optie en voor die mensen bieden lenzen de uitkomst.

Lenzen laat je voor de eerste keer aanmeten door een lensspecialist. Deze kijkt je ogen goed na en bepaalt uiteindelijk welk type lens en welke sterkte het beste voor je is. Als je ale gegevens hebt kun je je lenzen bij de opticien bestellen of je kan je lenzen online bestellen. In de meeste gevallen zie je als je je lenzen online besteld dat je vaak goedkoper uit bent. Bij de opticien betaal je vaak meer voor de lenzen omdat je ook meebetaalt aan het luxe interieur van de winkel en de kostbare apparatuur die de opticien in de winkel heeft staan. De lenzen blijven hetzelfde of je ze nu offline of online koopt, bij beide kun je dezelfde lenzen bestellen afkomstig van dezelfde fabrikanten.

Zachte lenzen

Kies je voor lenzen dan is het tegenwoordig een verstandige keuze om voor zachte lenzen te kiezen. Je kunt zachte lenzen bestellen als daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Zachte jaarlenzen zijn er ook te koop, echter zijn deze minder hygiënisch in het gebruik, omdat deze gedurende het jaar erg vervuilen en minder zuurstof doorlaten. Het beste kan men kiezen voor een lens die je wat sneller vervangt voor een nieuw paar zoals daglenzen, weeklenzen of maandlenzen.

Zachte lenzen kun je bestellen als sferische lenzen, torische lenzen (voor personen die een cylinderafwijking in het oog hebben) en als multifocale lenzen (voor de presbyoop = personen met leesklachten). Dus eigenlijk kan iedereen goed zicht hebben door gebruik te maken van lenzen, uitzonderingen natuurlijk daar gelaten.

Of je je zachte lenzen nu online of offline koopt, het is wel belangrijk dat je je ogen regelmatig laat controleren door de lensspecialist. Zo blijf je altijd op de hoogte betreffende de gezondheid van de ogen en draag je altijd lenzen met de juiste sterkte.